Beskrivelse
VIRTUEL PRAKSISFESTIVAL 2023
PROGRAM
MANDAG 16/1
Kl.17:30 Ole Fogh Kirkeby om faglig identitet
Kl.19:00 Nina Tejs Jørring om Terapeutiske breve til supervisionsgrupper
TIRSDAG 17/1
Kl.17:30 Thomas Dam om Autoetnografi
Kl.19:00 Jonas Vennike Ditlevsen om ADHD diagnosens utilstrækkelighed
ONSDAG 18/1
Kl.17:30 Tina Lauritsen Om at bruge og skrive litteratur som terapeutisk praksis
Kl.19:00 Martin Nevers måske om Skolefravær / hjemmesidning
TORSDAG 19/1
Kl.17:30 Gro Emmertsen Lund om bevægelse Fra fravær til fællesskab – Hvad kan skolen gøre?
Kl.19:00 Pia Houmark og Allan Holmgren: Hvad betyder alt der her for din faglighed?
OPLÆGSHOLDERE
Ole Fogh Kirkeby om faglig identitet
Ole Fogh Kirkeby (f. 1947) er dr. phil og professor emeritus i ledelsesfilosofi ved CBS. Jeg vil opdele oplægget følgende tyngdepunkter, da vi her taler om protreptikken som fag:
– Menneskeforståelse (intuition vs kanonisk, psykologisk terminologi).
– Retoriske færdigheder (dialogiske metoder og indstllinger).
– Filosofisk kunnen (analytisk, systematisk, erkendelsesteoretisk kapacitet).
– Etymologiske færdigheder.
– Forståelse af spændingen mellem individets og fællesskabets perspektiv.
– Menneskekærlighed.
Thomas Dam om Autoetnografisk arbejde med professionel identitet
Thomas er Lektor v. læreruddannelsen VIA University College
Autoetnografien er en kvalitativ metode, der giver plads til fortælleren, og lader ham eller hende komme til orde, mens han eller hun undersøger en genstand, alt imens man reflekterer sig selv. På den måde kan undersøgelsen ikke adskilles fra den, der undersøger. Det er som billedet af hånden, der tegner en hånd
Oplægget indeholder en kort indføring i autoetnografi for derefter at beskæftige sig med et levende eksempel på, hvordan man bliver professionel gennem det at arbejde med sig selv. Denne del bliver en samtale mellem Thomas og Michelle Mozart Mikkelsen, som er studerende hos Thomas og som til sommer er færdiguddannet lærer. Samtalen tager afsæt i Michelles undersøgelse af, hvad det vil sige at være mor til et barn, der er ramt af infantil autisme, når man samtidig, som Michelle, gerne vil være en lærer, der arbejder med andre børn, der er ramt af det samme. Det praktiske spørgsmål er altså, hvordan man bruger af sine egne erfaringer, af sit eget liv, når man bliver professionel, det teoretiske handler om, hvordan man undersøger et genstandsfelt med sig selv som filter.
Nina Tejs Jørring om Terapeutiske breve til supervisionsgrupper
Nina er Overlæge i børne- og ungdomspsykiatri, Forperson for BUP-DK (Børne- og Ungdomspsykiatrisk selskab) & Specialist og supervisor i psykoterapi.
”Jeg er optaget af supervision af grupper, hvor medlemmerne hele tiden ændrer sig. Klassisk er der en masse regler og rammer for at skabe tryghed. Men ingen af dem kan overholdes der hvor jeg kommer. Alarmer, døgnpersonale, mange skift, studerende, korte forløb, nogle meget erfarne, andre helt grønne, osv. Derfor er det min opgave at skrabe tryghed med det samme. Det kan også være svært at skabe en kontinuitet og svært for personalet at tage supervisionen ’med tilbage’ i deres arbejde, når ikke alle var med. Bl.a. derfor fandt jeg på at skrive terapeutiske mails til mine supervisander..
Jonas Vennike Ditlevsen om ADHD diagnosens utilstrækkelighed
Beskrivelse på vej
Gro Emmertsen Lund om bevægelse Fra fravær til fællesskab – Hvad kan skolen gøre?
Tina Lauritsen Om at bruge og skrive litteratur som terapeutisk praksis
Tina Lauritsen er cand.mag. i dramaturgi, har Diplom i Ledelse og specialistuddannelse i Narrativ psykoterapi. Leder af privat dagtilbud, selvstændig terapeut og rådgiver samt eget forlag siden 2018.
Jeg fortæller om, hvordan litteratur kan fungere som en udvidelse af det terapeutiske rum på flere måder. Både som inspirationsrum for mig selv som terapeut, som inspiration i samtalerne og for klienten og også som en skabende terapeutisk proces.
I mit oplæg bruger jeg mit eget aktuelle arbejde med et skønlitterært værk som eksempel. trådene er et familiedrama formet som en mosaik af små tekster, fortalt af flere stemmer og fra forskellige nedslag i tiden. Jeg læser lidt op, fortæller om skriveprocessen og om overvejelserne rundt om forholdet mellem fiktion og virkelighed. Og jeg runder af med at skitse nogle perspektiver op for, hvordan sådan et arbejde kan berige terapeutiske processer.
Undervejs deler vi nogle af de erfaringer, I selv har med at inddrage litteratur – gennem læsning og/eller skriveprocesser.
Martin Nevers om måske om Skolefravær / hjemmesidning
Beskrivelse på vej
Pia Houmark og Allan Holmgren Hvad betyder alt der her for din faglighed?
Beskrivelse på vej
Oplægsholder afsløres snart
Nina Tejs Jørring om Terapeutiske breve til supervisionsgrupper